Hozzávalók: |
Elkészítés: |
40 dkg krumpli, 1 szép szál sárgarépa, 15 dkg füstölt szalonna, 1 szál póréhagyma, zsír, só, bors, majoránna, 4 db bajor virsli |
A meghámozott krumplit kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a sárgarépát batonra (hasábra) vágjuk. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk. A szalonnát és a pórét 1-2 kanál zsíron a lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem főtt krumplit, ezeket villával alaposan összetörjük, majd visszarakjuk főni a levesbe. Mielőtt levennénk a tűzről, előtte kb. 5 perccel belefőzzük a karikákra vágott virslit. Pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |